Kakaolu Bisküvi Topları (Klasik Tarif)

Bu tarif bebeğiniz için değil sizin için :)

Küçükken annemle gittiğim ev gezmelerinde tattığım bir lezzetti bisküvi topları. Ama adını bilmiyordum. Ne garip ki büyüyünce bir gün çok önceden tattığım bu lezzet aklıma geldi. Ve anneme "anne hani böyle dışı hindistan ceviziyle kaplı yuvarlak bisküvili bi yiyecek vardı. Ev gezmelerinde yaparlardı, onun adı neydi?"diye sorduğumu hatırlıyorum. Böyle sevdiğim bir şeydi yani bisküvi topları. İşte geçenlerde yine aklıma geldi, canım çekti. Şöyle çayın yanına yapayım da yiyelim dedim. Hem çok lezzetli hem de çok kolay sonuçta. 10 dakikada hazırlayabiliyorsunuz, daha ne?

İçinde olması gerekenleri biliyorum ama tarifi unutmuşum. İnternete bi göz attım ama istediğim malzemelerle bi tarif bulamadım. Sonra kendim deneyeyim dedim. Gayet güzel oldu. Bence klasik bisküvi topu tarifi budur. Hadi buyrun bi deneyin bakalım.





Malzemeler

-1 paket petibör
-1,5 yemek kaşığı kakao
-Küçük bir çay bardağı pudra şekeri (ağız tadına göre azaltılabilir)
-3 yemek kaşığı tereyağ
-Yarım su bardağı süt (kıvam sert olursa artırın)
-1 paket vanilya
-Yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
-4-5 tane iri dövülmüş ceviz
-1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı

Tereyağını oda sıcaklığında bekletin veya kısık ateşte eritip soğumaya alın. Petibörleri elinizle mümkün olduğunca küçük parçalara bölün ama un haline getirmemeye çalışın. Bisküviler yerken biraz dişe gelmeli. Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi karıştırın. Malzemeleri, bisküvileri çok aşırı ezmeden yoğurup, elinizle şekil verebilecek kıvamda ve homojenlikte bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayarak küçük toplar elde edin. Topları hindistan ceviziyle kaplayın. Buzdolabında yarım saat bekletin ve afiyetle yemeye başlayın.

Sevgilerimle.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Diş mi Çıkarıyor?

Amigurumi Şimşek Mcqueen Yapımı

Bebeklerde tırnak batması sorununa ilaçsız bir çözüm olabilir mi?