Kakaolu Bisküvi Topları (Klasik Tarif)
Bu tarif bebeğiniz için değil sizin için :)
İçinde olması gerekenleri biliyorum ama tarifi unutmuşum. İnternete bi göz attım ama istediğim malzemelerle bi tarif bulamadım. Sonra kendim deneyeyim dedim. Gayet güzel oldu. Bence klasik bisküvi topu tarifi budur. Hadi buyrun bi deneyin bakalım.
Malzemeler
-1 paket petibör
-1,5 yemek kaşığı kakao
-Küçük bir çay bardağı pudra şekeri (ağız tadına göre azaltılabilir)
-3 yemek kaşığı tereyağ
-Yarım su bardağı süt (kıvam sert olursa artırın)
-1 paket vanilya
-Yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
-4-5 tane iri dövülmüş ceviz
-1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığında bekletin veya kısık ateşte eritip soğumaya alın. Petibörleri elinizle mümkün olduğunca küçük parçalara bölün ama un haline getirmemeye çalışın. Bisküviler yerken biraz dişe gelmeli. Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi karıştırın. Malzemeleri, bisküvileri çok aşırı ezmeden yoğurup, elinizle şekil verebilecek kıvamda ve homojenlikte bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayarak küçük toplar elde edin. Topları hindistan ceviziyle kaplayın. Buzdolabında yarım saat bekletin ve afiyetle yemeye başlayın.
Sevgilerimle.
Yorumlar
Yorum Gönder