Tahinli Pekmezli Mini Kekler

Merhabalar,

Son yazımda sizlerle hamilelik esnasında yiyebileceğiniz sağlıklı tarifler paylaşacağımı belirtmiştim. 

Her ne kadar hem gebelik şekeri riski hem de bebeğimin daha sağlıklı olmasına katkı sağlamak için hamileliğim boyunca şekeri hayatımdan çıkarmış olsam da, normalde tatlıyı çok sevdiğim için zaman zaman tatlı krizim tutuyordu. Bu zamanlarda da kesinlikle marketten alınma abur cubur türü şeyleri tercih etmedim. Onun yerine evde kendim tatlı niyetine bir şeyler yaptım.

İşte sizlerle paylaşmak istediğim böyle bir tarif. Bu tarif şeker yerine pekmez ve kuru meyve içeriyor. Çok tatlı bir kek beklemeyin, ancak bana göre gerçekten enfes. Tabi ki siz kendi ağız tadınıza göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.

Tahinli Pekmezli Muffin
Tahinli Pekmezli Kek


Tahinli Pekmezli Mini Kekler
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf kepeği
1 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı tahin
Yarım su bardağından biraz az pekmez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç ceviz
1 avuç fındık
4-5 tane kuru erik
1 paket kabartma tozu

*Ceviz ve fındığın miktarını artırıp sadece birini kullanabilir, kuru erik yerine aynı miktarda farklı bir tatlı kuru yemiş tercih edebilirsiniz.

**Marketten yulaf kepeği alabilir veya elinizde yulaf ezmesi varsa robotta çekerek yulaf kepeği elde edebilirsiniz. Ancak pişince ağza hafif kıtır parcacıklar gelmesi için çok inceltmemenizi tavsiye ederim.

***Ben tahine bayıldığım için miktarı fazla tutuyorum ama siz kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ancak miktarlarda ciddi değişiklikler yaparsanız kek istenen kıvamda olmayabilir.

Yapılışı
1. Ceviz ve fındığı bir arada robottan geçirin veya bir poşet içerisinde dövün. Ancak kek içerisinde ağza gelip tat verebilmesi için çok fazla inceltmeyin. Kuru eriklerin her birini bıçakla iri iri bir kaç parçaya bölün.

2. Kek kalıplarınızı (yada muffin kaplarınızı) yağlayın.

3. Yumurta, pekmez, yoğurt, tahin ve zeytinyağını geniş bir kapta karıştırın.

4. Karışan malzemenin üzerine un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve bir yandan büyük bir kaşık yardımıyla dışarıdan içeriye doğru yuvarlak hareketlerle yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Daha sonra sırasıyla yulaf, ceviz-fındık, kuru eriği ekleyin ve tüm malzeme homojen bir hale gelinceye kadar nazikçe karıştırın.

5. Malzemeyi kek kalıplarınıza dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25-30 dk. sonra keklerinizi kontrol ederek fırından alabilirsiniz.

*Malzemeleri karıştırırken blender kullanmayın ve hafif hareketler uygulayın. Aşırı miktarda karıştırmak kekinizin kabarmasını ve istenen şekli almasını engelleyecektir.

Umarım tarif hoşunuza gider. Bu kekleri ilk tattığımda; pekmezin verdiği o hafif tada, ara ara ağza gelen erik parçalarının  katılması ile oluşan harmoni bana kendimi iyi hissettirmişti.

Ailenizle güzel bir çay saatinde bu tadı paylaşmanız dileğiyle. Deneyecek olanlara şimdiden "Afiyet olsun".





Yorumlar

  1. yulaf kepeği yerine ne koyabiliriz?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Cansu,

    Robotta çektiğiniz yulaf ezmesi veya aynı miktarda tam buğday unu, çavdar unu gibi
    bir malzeme kullanabilirsiniz. Beyaz un da olabilir ama ben beyaz unu çok fazla kullanmamaktan yanayım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Diş mi Çıkarıyor?

Amigurumi Şimşek Mcqueen Yapımı

Bebeklerde tırnak batması sorununa ilaçsız bir çözüm olabilir mi?