Keçiboynuzlu Şekersiz Bebek Kurabiyesi

Bu kurabiye gerçekten çok güzel oldu. Benim bücür üç tane ardarda indirdi midesine. Ben de yedim çok doğal bir tadı var ve içi yumuşacık. Çayın yanında siz de yiyebilirsiniz. Ayrıca pekmez, bal gibi şekerli gıdalar da içermiyor. Zaten pekmezin pişirilmesi şaibeli bir konu ve bebeklerimizin sağlığını riske atmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Bu nedenle oğluma yaptığım kurabiye kek türü hiç bir yiyeceğe pişirmeden önce pekmez koymuyorum.

Malzemeler

-1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt (katı)
- 1 muz püresi (yerli organik muz kullanıyorum)
- 1 elma püresi (cam rende ile rendeledim)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı organik/doğal tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- yarım çay kaşığı hindistan cevizi yağı (siz  isterseniz bunun yerine zeytinyağı miktarını artırın)
- 1 avuç kuş üzümü (normal kuru üzüm de olur)
- 1 avuç içi kadar çiğ badem (bıçakla elimde küçük küçük doğradım)
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 çay kaşığı keçiboynuzu unu
- 15-16 yemek kaşığı un (organik tam buğday ve buğday ununu yarı yarıya kullandım ben)
- 1 tatlı kaşığı ruşeym
- 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla limon suyu 

Alternatif Malzemeler

Benim yavrucuğum ağzının tadına düşkündür, kurabiyem daha tatlı olsun derseniz, kurabiyeyi şu malzemelerle de hazırlamanız mümkün :)) 
(İkinci yapışımda bu malzemelerle yaptım, o da süper oldu.)

- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt (katı)
- 1 elma püresi (cam rende ile rendeledim)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı organik/doğal tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 avuç kuru siyah üzüm (normal kuru üzüm de olur) - bıçakla küçük küçük doğradım
- 4 tane kuru incir - bıçakla küçük küçük doğradım
- 1 avuç içi kadar çiğ badem (bıçakla elimde küçük küçük doğradım)
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 çay kaşığı keçiboynuzu unu
- 14- 15 yemek kaşığı un (organik tam buğday)
- 1 tatlı kaşığı ruşeym
- 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla limon suyu 

Hazırlanışı

1. Un dışındaki tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alın. Üzerine karbonatı ekleyin. Karbonatın üzerine 3-4 damla limon suyu sıkın (bir kaç saniye köpürmesini bekleyin). Bir  kaşık yardımıyla malzemeleri karıştırın.

2. Unu eleyerek ekleyin. Yine kaşık yardımıyla malzemeye yedirin. En son elinizle (gerekirse elinizi de hafifçe unlayın) malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

3. Hamur ele yapışan kıvamda bir ekmek hamurunu andırmalı. Ancak çok cıvık olmamalı. Siz tarifte belirtilenden farklı cins un kullanacaksanız, hamur kıvamına dikkat ederek ekleyin ununuzu. Çünkü miktarı farklılık arz edebilir.

4. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Tepsinize yağlı kağıt serin. Elinizi hafif ıslatarak hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Tepsinize aralıklı olarak dizin. En son kurabiye toplarının üzerine ıslattığınız küçük bir çatalla hafifçe birer kez bastırın. 

5. 18-25 dakika arasında kurabiyeleriniz biraz kabarmış ve üzerleri çatlayarak pişmiş olacaktır.




Alternatif tarifin kurabiyeleri de şöyle;

Hepsi de süper oldu :))

Not: Ben kurabiyeleri 2 yaşındaki oğlum için yaptım. Siz daha küçük bir bebek için yapacaksanız içeriğindeki besinlere alerjik yönden dikkat edin. Ben 1 yaş altı için önermiyorum. Tabi ki içeriğinde üzüm vb kuru meyveler olduğu için henüz çiğneyemeyen -taneli beslenmeyen bebişler için de uygun değil.

Yorumlar

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Diş mi Çıkarıyor?

Amigurumi Şimşek Mcqueen Yapımı

Bebeklerde tırnak batması sorununa ilaçsız bir çözüm olabilir mi?