Elmalı Tarçınlı Pirinç Lapası
Not:Ceviz alerjiktir, tercihen 1 yaş üzeri bebekler yemelidir.
- 2 kaşık tam pirinç
-Yarım ceviz
- Bir çimdik tarçın
-1 adet elma
- 1 tatlı kaşığı irmik
Hazırlanışı
1. Tam pirinci öncelikle ıslatın ve 1-2 saat bekletin. Çünkü zor pişen bir malzeme.
2. Bekleyen pirincinizi düdüklüde 15 dk pişirin. Daha sonra içine bir tatlı kaşığı irmik ekleyip 5 dk daha pişirin.
3. Elmanızı mümkünse buharda, mümkün değilse suda kısa süreliğine yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dk) haşlayın.
4. Yumuşayan elma ve pirinçlerinizi tek süzgeçten geçirin.
5. Yarım cevizi havanda ezin.
6. Tüm malzemeyi karıştırın ve üzerine bir çimdik tarçın ekleyin.
Not:Ceviz alerjiktir, tercihen 1 yaş üzeri bebekler yemelidir
Bebeğiniz için çok besleyici harika bir mama. Bizim yaramaz bayılarak lüplettiği için ancak sonuna yetişebildim.
Yorumlar
Yorum Gönder