Elmalı Tarçınlı Pirinç Lapası

Not:Ceviz alerjiktir, tercihen 1 yaş üzeri bebekler yemelidir.

Malzemeler

- 2 kaşık tam pirinç
-Yarım ceviz
- Bir çimdik tarçın
-1 adet elma
- 1 tatlı kaşığı irmik

Hazırlanışı

1. Tam pirinci öncelikle ıslatın ve 1-2 saat bekletin. Çünkü zor pişen bir malzeme. 

2. Bekleyen pirincinizi düdüklüde 15 dk pişirin. Daha sonra içine bir tatlı kaşığı irmik ekleyip 5 dk daha pişirin.

3. Elmanızı mümkünse buharda, mümkün değilse suda kısa süreliğine yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dk) haşlayın.

4. Yumuşayan elma ve pirinçlerinizi tek süzgeçten geçirin.

5. Yarım cevizi havanda ezin.

6. Tüm malzemeyi karıştırın ve üzerine bir çimdik tarçın ekleyin.


Not:Ceviz alerjiktir, tercihen 1 yaş üzeri bebekler yemelidir

Bebeğiniz için çok besleyici harika bir mama. Bizim yaramaz bayılarak lüplettiği için ancak sonuna yetişebildim.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Diş mi Çıkarıyor?

Amigurumi Şimşek Mcqueen Yapımı

Bebeklerde tırnak batması sorununa ilaçsız bir çözüm olabilir mi?